Gå-hjem-møde: Bliv godt rustet til tidlig entreprenørinddragelse

Mange offentlige og private bygherrer i dag ønsker at gennemføre byggeprojekter med tidlig entreprenørinddragelse, men hvordan gøres det i praksis?

VILTOFT’s Eva Olesen og Helle Lorentsen Bøgeskov holder gå-hjem-møde om tidlig entreprenørinddragelse for Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI).

Tidlig entreprenørinddragelse dækker over det forhold, at bygge- eller anlægsprojektet udbydes på et tidligt projekteringsniveau, hvor entreprenøren bidrager med forslag til udvikling af projektet og giver input til den tekniske rådgivers projektering. Filosofien bag samarbejdsformen er, at den tidlige involvering af entreprenøren skaber større fælles ejerskab til projektet og herigennem større sikkerhed for projektets tid og økonomi.

Når man som bygherre – eller rådgiver til en bygherre – står over for at udbyde et projekt med tidlig entreprenørinddragelse, er der en række forhold, man bør overveje vedrørende udbudsdesign, kontraktrelationerne og ikke mindst kontraktvilkårene. Bør udbuddet tilrettelægges som et innovationspartnerskab, konkurrencepræget dialog eller udbud med forhandling? Hvordan bør man gennemføre tilbudsevalueringen, så udbudspligten afløftes? Skal projektet udbydes i hovedentreprise på baggrund af et forudgående udbud af totalrådgivningsopgaven, så totalrådgiveren på forhånd er valgt, eller skal opgaven udbydes i totalentreprise, så entreprenøren selv vælger, hvilken rådgiver entreprenøren vil ”danne par” med? Hvilke incitamenter bør man indarbejde i kontrakten for at sikre, at der kan indgås en endelig entrepriseaftale inden for bygherrens budget/targetpris ved projekteringsfasens afslutning? Og hvad bør man som rådgiver være særligt opmærksom på i forhold til ansvarsforhold, når man deltager i projekter med tidlig entreprenørinddragelse? Disse væsentlige spørgsmål belyses på kurset. 

Underviserne

Eva Olesen er specialist i udbudsret og entrepriseret. Hun har mange års erfaring med at rådgive om den strategiske planlægning af udbud, navnlig på infrastrukturområdet og i den almene sektor. Hun har erfaring med og rådgiver om flere igangværende projekter med tidlig entreprenørinddragelse.

Helle Lorentsen Bøgeskov er specialist i udbudsret og entrepriseret. Hun har mange års erfaring med at rådgive om begge områder på både strategisk og operationelt niveau. Helle arbejder med alle aspekter ved udbudsretten og har stor erfaring med at rådgive ordregivere om strategisk tilrettelæggelse af indkøb og med at gennemføre udbud, særligt om entrepriseretlige forhold og teknisk rådgivning. 

Tid og sted: 

10. april, kl. 14.00-16.30 på Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6, 1601, København V
28. august kl. 14.00-16.30 på Radisson Blu, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C.
 

Pris

kr. 1.200,- ekskl. moms for medlemmer af FRI; kr. 2.400 ekskl. moms for ikke medlemmer.


Der er plads til max 20 deltagere, 
Hvis der mod forventning er færre end 15 deltagere, den 3. april, forbeholder vi os ret til aflysning af kurset.

 

Se andre kurser i FRI

Kursus: Uformel ledelse og konflikthåndtering
Kursus: Uformel ledelse og konflikthåndtering
Dette kursus i karismatisk adfærd og ledelse er for den professionelle fagperson, der ønsker at forstå de dybereliggende mekanismer i kommunikation, og som ønsker at skabe sig en fordel i samtaler, møder og interaktion i arbejdslivet.
Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab
Ydelsesbeskrivelse for Byggeri og Landskab
Dette kursus vil give en gennemgang af Ydelsesbeskrivelser for Byggeri og Landskab 2018, og undervisningen vil undervejs blive krydret med eksempler. København 5. maj og Aarhus 12. juni.