Høringssvar: Revision af EU’s Bygningsdirektiv

FRI har afgivet input til regeringens bemærkninger til EU i forbindelse med revision af EU's bygningsdirektiv. FRI anbefaler, at bygninger i EU's bygningsdirektiv ses som en del af det samlede energisystem. Valg af energiforsyning skal vælges pga. samfunds- og privatøkonomiske analyser. Placering af energiforsyningen og effektiviseringen af energiforsyningen skal ske, hvor den er mest rentabel på/i bygningen eller i energisystemet. Direktivet bør stille krav til disse analyser, som kan danne grundlag for mindstekrav til værdier for bygningernes energieffektivitet. Derudover har FRI kommet med bemærkninger til regulering af bygningernes CO2e-aftryk. EU-kommissionen fremhæver i indledningen til direktivteksten, at CO2e-aftrykket fra bygninger i hele bygningens levetid skal reduceres som energiforbruget i bygningerne. Desværre indeholder direktivet kun ganske få rammer herfor. FRI anbefaler, at dette udfoldes væsentlig mere i den endelige direktivtekst, således der sker en harmonisering på tværs af EU. FRI har givet forslag hertil. Sidst men ikke mindst opfordre FRI til, at EU indtænker digitalisering i regulering af energieffektivitet og klimaaftryk i bygninger. Alt andet vil gøre omstilling til et energineutralt samfund for dyrt.

Forslaget foreligger i en engelsk sprogversion, som kan findes her.

Læs flere høringssvar

Pressemeddelelse: Danske rådgivere oplever et vækstlag i vækst
Pressemeddelelse: Danske rådgivere oplever et vækstlag i vækst
For femte år i træk oplever FRI's danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder vækst i antallet af medarbejdere. Men hvor det i tidligere år især har været de største virksomheder i branchen, der oplevede den mest markante fremgang, er det i år i vækstlaget af de næststørste virksomheder, vi ser den største udvikling. Det viser helt nye tal fra FRI’s seneste medarbejderstatistik.
FRI Pressekommentar: Aftale om ungdomsuddannelser efterlader bekymring og store spørgsmål
FRI Pressekommentar: Aftale om ungdomsuddannelser efterlader bekymring og store spørgsmål
Regeringen har, sammen med SF og DF, landet en aftale om en ny gymnasiereform, der blandt andet sløjfer HF og kommunernes 10. klasser, hæver karakterkravet til det almene gymnasium og indfører en helt ny toårig praktisk ungdomsuddannelse, EPX. I Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, bliver aftalen modtaget med blandede følelser af Erhvervspolitisk chef, Ulrik Ryssel Albertsen