Uge 8 2024
Børsen bragte i fredags en historie med fokus på, at flere danske virksomheder end tidligere begynder at satse på lokale og regionale forsyningskæder, hvilket skaber vækst hos de danske ingeniørvirksomheder. Ifølge adm. direktør i FRI, Henrik Garver, er der en tydelig årsag til tendensen med flere rådgiveropgaver inden for fremstillingserhverv og produktion. ”Den stigende omsætning i Danmark er især forbundet med virksomheder, der vælger at investere i produktionsudvidelser inden for landets grænser. Det startede under coronakrisen, og det har nu for alvor bidt sig fast,” forklarer han. (Børsen)
Der er betydelige samfundsøkonomiske gevinster forbundet med investeringer i forebyggelse af klimarelaterede skader. Men det kræver politisk vilje, ambitioner og finansiering. Og her er vi oprigtig talt meget bekymrede. Når det tager tre år at lave en meget uambitiøs klimaplan, der reelt set ikke adresserer udfordringerne, så kan det hurtigt få meget lange udsigter, før vi for alvor kommer op i gear med at klimasikre Danmark. Det skriver adm. direktør i FRI, Henrik Garver, og udvalgssekretær for Vand- & Miljøudvalget i FRI, Ulrik Ryssel Albertsen, i en kronik bragt i Altinget. (Altinget)
Der er fortsat stor mangel på ingeniører i Danmark, men især de største virksomheder formår at tiltrække medarbejdere med andre uddannelser end de traditionelle ingeniører. De seneste tal viser, at medlemsvirksomhederne pr. 1. januar 2024 beskæftiger i alt 14.859 personer i Danmark - en stigning på 6,4 % ift. året før. Selvom stigningen er mindre end den, branchen oplevede sidste år, glæder udviklingen adm. direktør i FRI, Henrik Garver. (Bygtek)
For fjerde år i træk oplever de danske rådgivervirksomheder vækst i antallet af medarbejdere. Det fortæller den seneste medarbejderstatistik fra FRI, der blev offentliggjort i sidste uge. (Building-Supply, Licitationen, Lynettehomnews)