FRI Pressemeddelelse: FRI Årsmøde 2022 - The War for Talent!

Den 3. marts 2022 sætter Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, sammen med politikere, forskere og topledere fokus på den helt store udfordring for rådgiver- og ingeniørvirksomhederne i 2022: Manglen på arbejdskraft. Det sker, når foreningen afholder årsmøde med en perlerække af gæstetalere i København.

Årsmødet, der bliver afholdt i Industriens Hus, byder på en række oplæg, der belyser de mange sider af udfordringen med mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Hvor stor en udfordring er det reelt, både nu og i fremtiden? Hvad er konsekvenserne for virksomhederne og for samfundet? Hvordan kan rådgiver- og ingeniørvirksomheder håndtere det i praksis? Hvad er de politiske svar?

Man kan blandt andet høre Daria Krivonos, CEO på Instituttet for Fremtidsforskning, give sit syn på fremtidens arbejdskraft; Søren Pape Poulsen, formand for det Konservative Folkeparti med sit bud på løsninger og Henrik Vincentsen, direktør for Femern A/S, der fortæller førstehånds, hvordan kunderne forholder sig til arbejdskraftmanglen hos rådgiverne.
FRI’s formand Christian Listov-Saabye, der også er adm. direktør i MOE vil også præsentere udfordringen som den ser ud inde fra.

De fire suppleres af Ghita Wolf Andreasen, direktør, Engineer the Future, Trent Christopher Coelli, Glocal Consultancy og DTU, Lars Sandahl, adm. direktør i DI, Henrik Garver, adm. direktør i FRI, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard via video. samt et par udvalgte unge talenter fra den rådgivende ingeniørbranche.


Ane Cortzen
er moderator.

Og det er ikke uden grund, at så store navne stiller op. Problemet kan reelt ikke overvurderes. Det forklarer adm. direktør i FRI, Henrik Garver:

- Medarbejdernes viden er den vigtigste ressource for de fleste virksomheder – det gælder ikke mindst for FRI-virksomheder. Og FRI-virksomhederne er afgørende for, at vi som samfund kan lykkes med at skabe et bæredygtigt samfund. Det favner bredt, fra grøn omstilling af Danmark, over klimasikring, til bygninger der er til at bo og arbejde i – for ikke at tale om at vi skal have en infrastruktur der styrker mobilitet. Derfor er kampen om talenterne og FRI-virksomhedernes fortsatte adgang til dygtige medarbejdere en afgørende forudsætning for udviklingen af vores branche og for udviklingen af vores samfund, siger han og understreger, som mange ved, at vi har en akut udfordring på dette område:

- Tallene taler deres eget tydelige sprog. Igennem 2021 steg beskæftigelsen i FRI-virksomhederne med 5,4 %. Det betyder, at der kom små 1.000 ekstra kolleger til på tværs af alle virksomheder. Det er ren bruttovækst. Virkeligheden er, at FRI-virksomhederne har ansat væsentligt flere end de 1.000, fordi der også har været FRI-rådgivere, som er gået på pension, har forladt branchen, eller blot har skiftet til en anden FRI-virksomhed. Men vi kunne have ansat langt flere, hvis de rigtige kandidater havde været der. Fremskrivninger viser, at vi kommer til at mangle mere end 13.000 ingeniører over de næste 10 år – Og vi er nødt til at gøre noget nu. Derfor glæder jeg mig meget til at få talt udfordringerne igennem på vores årsmøde.

Årsmødet finder sted torsdag den 3.marts fra 13 til 17. Tilmelding er åben for alle, der har interesse, og kan ske via FRI’s hjemmeside, hvor man også kan finde det fulde program for dagen.

Læs flere pressemeddelelser

Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Den nye tillægsaftale til universitetsreformen, der grundlæggende forandrer kandidatuddannelserne i Danmark, indeholder en række forbedringer omkring erhvervskandidatuddannelser, så reformen nu bliver et reelt fundament for at styrke uddannelserne inden for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, Mathematics).