Pressekommentar: Bred aftale om CO2-lagring vækker tilfredshed hos rådgivende ingeniører

Et bredt flertal i folketinget har vedtaget en aftale om fangst af mindst 34 millioner tons CO2.

Aftalen falder i god jord i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, hvor Energi- og klimapolitisk konsulent Frederikke Vorborg ser den som et essentielt og længe ventet første skridt:

- I FRI er vi meget tilfredse med, at aftalen langt om længe er landet. En samlet indsats på CCS-området er noget, vi igennem vores energi- og klimaudvalg længe har talt varmt for. For de danske tekniske eksperter på området, der i høj grad er placeret i FRI-virksomhederne, er blandt verdens absolut stærkeste. Og vi står klar til at tage den udfordring op, som effektiv, sikker Carbon Capture kan vise sig at være.  Det er samtidigt glædeligt, at det er så bred en aftale. Et storset samlet folketing står bag, og det giver arbejdsro til at kunne implementere de nødvendige tiltag over den næste lange årrække. For det er essentielt, at vi med aftalen får mindsket usikkerheden omkring CCS, siger Frederikke Vorborg og fortsætter:

- Det er et vigtigt første skridt. Næste udfordring bliver så at afklare, præcis hvad vi skal med den lagrede CO2. Der er uden tvivl meget at tage fat på fremover bl.a. i forhold til mulighederne for at udnytte lagrene til eksempelvis produktion af PtX-brændstoffer. Derudover er det vigtigt, at der i den kommende tid kommer klarhed over hvordan for eksempel affaldssektoren kan tage del i et CCS-udbud og dermed bidrage til CO2-fangsten, da det er et afgørende område i forhold til. de danske klimamål. Så vi ser frem til et efterår, der forhåbentlig byder på endnu flere klimaforhandlinger og aftaler, der kan bidrage til yderligere klimareduktioner.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører arbejder for, at den grønne omstilling i Danmark foretages på et velfunderet teknisk og samfundsøkonomisk grundlag, så vi bedst muligt kan nå i mål – ikke kun med 2025-målene, men også med 2030-målene. Og måske accelerere 2050-målene, som vi ser det ske i flere af vores nordiske nabolande.

Læs flere pressemeddelelser

Pressemeddelelse: Danske rådgivere oplever et vækstlag i vækst
Pressemeddelelse: Danske rådgivere oplever et vækstlag i vækst
For femte år i træk oplever FRI's danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder vækst i antallet af medarbejdere. Men hvor det i tidligere år især har været de største virksomheder i branchen, der oplevede den mest markante fremgang, er det i år i vækstlaget af de næststørste virksomheder, vi ser den største udvikling. Det viser helt nye tal fra FRI’s seneste medarbejderstatistik.
FRI Pressekommentar: Aftale om ungdomsuddannelser efterlader bekymring og store spørgsmål
FRI Pressekommentar: Aftale om ungdomsuddannelser efterlader bekymring og store spørgsmål
Regeringen har, sammen med SF og DF, landet en aftale om en ny gymnasiereform, der blandt andet sløjfer HF og kommunernes 10. klasser, hæver karakterkravet til det almene gymnasium og indfører en helt ny toårig praktisk ungdomsuddannelse, EPX. I Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, bliver aftalen modtaget med blandede følelser af Erhvervspolitisk chef, Ulrik Ryssel Albertsen
Pressemeddelelse: Ny branchevejledning for Jordhåndtering
Pressemeddelelse: Ny branchevejledning for Jordhåndtering
FRI ønsker at øge fokus på, hvordan vi i Danmark arbejder med jordhåndtering. Vi ønsker også at forbedre måden, vi gør det på. Derfor har FRI udarbejdet et udkast til en ny branchevejledning for jordhåndteringsområdet. Vejledningen er udviklet med henblik på at sikre en ensartet og høj kvalitet i håndteringen af jord i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter.
Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Den nye tillægsaftale til universitetsreformen, der grundlæggende forandrer kandidatuddannelserne i Danmark, indeholder en række forbedringer omkring erhvervskandidatuddannelser, så reformen nu bliver et reelt fundament for at styrke uddannelserne inden for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, Mathematics).