Pressekommentar: Byggeriet bliver overset i vigtig ny aftale om forskningsmidler

I dag, fredag, har Uddannelses- og Forskningsministeriet meldt ud, at regeringen har indgået aftaler med Folketingets partier om fordelingen af 5,5 milliarder kroner, til forskning i fremtidens løsninger inden for klima, sikkerhed og sundhed.

Aftalerne skal ifølge ministeriet løse nogle af samfundets største udfordringer. I Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI gør meldingen indtryk på Adm. Direktør Henrik Garver, der i første omgang fremhæver nødvendigheden af aftalen:

- Vi er positive over de overordnede ambitioner. De tydelige investeringer i klima, teknologi og grøn forskning er vigtige, for at sikre udviklingen af viden på højt niveau i Danmark, for at sikre danske arbejdspladser og danske virksomheder. Men vi savner, at der bliver sat et mere specifikt fokus på byggeriet, vores byrum og arealer, siger han.

Byggeret er en af de sektorer, der har meget stor indvirkning på klimaet, og det er derfor et vigtigt område at sætte ind på, når fremtidens løsninger skal findes. Derfor ærgrer det Henrik Garver, at der ikke er mere opmærksomhed her:

– Der er brug for en styrket indsats ift. at håndtere både klimaforandringer og klimabelastningen fra byggeri og anlæg. Det havde været en stærk politisk tilkendegivelse, hvis der var oprettet en ny forskningsmission, med netop dette formål, mener han.

Pressekommentar: Fortsat stigning i kvote 2-ansøgere mod STEM-uddannelserne glæder FRI
Pressekommentar: Fortsat stigning i kvote 2-ansøgere mod STEM-uddannelserne glæder FRI
Lørdag d. 15. marts blev tallene for kvote 2-ansøgere til de videregående uddannelser offentliggjort. 56.675 ansøgere har søgt ind via kvote 2, hvilket er en stigning på fire procent i forhold til sidste år. Kigger man isoleret på søgningen mod civilingeniøruddannelsen, er der sket en stigning på 11 procent sammenlignet med sidste år.