Pressekommentar: Den grønne trepart kan gøre en ægte forskel for natur, klima og miljø

Kl. 10.15 i dag blev den politiske aftale om den grønne trepart præsenteret, efter en måneds forhandling mellem regeringen og oppositionen om reduktionen af landbrugets kvælstofudledning.

Med aftalen står det klart, at regeringen er gået med til, at aftalen inkluderer det mest vidtgående af de tre diskuterede scenarier for, hvor meget landbrugets kvælstofudledning skal reduceres, og det glæder Adm. Direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, Henrik Garver:

- Vi er glade for den her aftale. Med denne aftale, og den oprindelige fra i sommer, har vi nu fokus på at reducere udledningen af både CO2 og kvælstof, og det er et godt udgangspunkt. Det sender et vigtigt signal om, at vi tager vores kvælstofudledning alvorligt, og det er et stort skridt i den rigtige retning. Med aftalen sikrer vi, at også landbruget tager et ansvar for naturen og den grønne omstilling. Det er mit håb, at den vil gøre en reel forskel for natur, klima og miljø. Det er helt centralt, at udkastet er endt med en betydeligt større reduktion af kvælstofudledning, end der oprindeligt var lagt op til. Det er helt afgørende, at vi handler nu både for os selv og for fremtidige generationer, siger han og fortsætter:

- Jeg er også meget positiv overfor, at aftalen også indeholder en betydelig omlægning af Danmarks arealer. Ti procent af den eksisterende landbrugsjord skal i stedet bruges på klima, vandmiljø, natur og biodiversitet. Hvordan, vi udnytter vores arealer, er afgørende for den grønne omstilling, og det er noget, som FRI har arbejdet for at få på den politiske dagsorden længe. Derfor håber jeg også, at aftalen bliver startskuddet til flere politiske aftaler på området, slutter han. 

Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Den nye tillægsaftale til universitetsreformen, der grundlæggende forandrer kandidatuddannelserne i Danmark, indeholder en række forbedringer omkring erhvervskandidatuddannelser, så reformen nu bliver et reelt fundament for at styrke uddannelserne inden for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, Mathematics).