Pressekommentar: FRI bakker op om DI’s forslag om at genåbne universitetsreformen

Dansk Industri (DI) har valgt at trække deres støtte til reformen af universitetsuddannelserne i Danmark; en reform der ville indebære en markant nedskæring i universitetsoptaget fra næste år. DI’s udmelding er nu helt på linje med den holdning, vi længe har haft i FRI, på baggrund af de behov der er for arbejdskraft og kompetencer i de rådgivende ingeniørvirksomheder, udtaler Adm. Direktør i FRI, Henrik Garver. Han glæder sig derfor over, at DI nu også kan se det dybt problematiske i uddannelsesreformen:

-  Vi har mange gange i FRI påpeget, hvor paradoksal en beslutning det er at skære i antallet optagne på landets IT- og ingeniøruddannelser. Det er en bagvendt tankegang, der ikke giver nogen mening. Virksomhederne skriger på mere arbejdskraft, universiteterne vil gerne uddanne flere, og de unge vil gerne selv være ingeniører. Det så vi meget tydeligt, med den markante stigning i antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne i år, fortæller han og fortsætter:

- Vi har brug for de næste generationer af ingeniører, hvis vi fortsat skal kunne levere på den grønne omstilling, digital infrastruktur, forsyningssikkerhed, sundhed, mobilitet og bæredygtigt byggeri. Med DI’s udmelding håber jeg, at der nu bliver et yderligere politisk pres på at finde en god løsning for de videregående uddannelser. Samfundet har ikke råd til, at vi ikke gør det, forklarer han.

Flere internationale studerende er, ifølge Henrik Garver, den mest oplagte vej at gå, hvis problemet med for få kandidater og små ungdomsårgange skal håndteres:

- Vores medlemsvirksomheder mangler, i lighed med andre tekniske brancher, i høj grad kvalificeret arbejdskraft. Derfor har vi et forslag til ministeren og de politiske ordførere: Uddan flere ingeniører. Også gerne de internationale kandidater. Det er helt tydeligt, at vi skal have flere ingeniører. Og det er nødvendigt at satse på at få flere udenlandske studerende, end vi har i dag, så vi ikke kannibaliserer på de faldende danske ungdomsårgange. De udenlandske studerende er en god forretning for Danmark - særligt de naturvidenskabelige kandidater. Hver DTU-studerende med udenlandsk pas giver i gennemsnit et overskud til det danske samfund på 2,9 millioner kroner over 13 år, selv efter udgifter til SU og sundhedsvæsnet er trukket fra – og gennemsnittet dækker både over de, der bliver og arbejder, og de, der forlader Danmark efter endt uddannelse, slutter han.

Pressekommentar: Fortsat stigning i kvote 2-ansøgere mod STEM-uddannelserne glæder FRI
Pressekommentar: Fortsat stigning i kvote 2-ansøgere mod STEM-uddannelserne glæder FRI
Lørdag d. 15. marts blev tallene for kvote 2-ansøgere til de videregående uddannelser offentliggjort. 56.675 ansøgere har søgt ind via kvote 2, hvilket er en stigning på fire procent i forhold til sidste år. Kigger man isoleret på søgningen mod civilingeniøruddannelsen, er der sket en stigning på 11 procent sammenlignet med sidste år.
FRI Pressemeddelelse: Prestigefyldt ingeniør- og rådgiverpris går til ung landskabsarkitekt
FRI Pressemeddelelse: Prestigefyldt ingeniør- og rådgiverpris går til ung landskabsarkitekt
Christina Maria Jørgensen vinder prisen Årets Unge FRI-rådgiver 2025 foran et skarpt felt af deltagere. På Årsmødet efter den netop afholdte generalforsamling i Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, var et af højdepunkterne kåringen af ’Årets unge FRI Rådgiver’ 2025. Hvert år siden 2009 har FRI hædret en rådgiver på max 35 år, der er ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som har udrettet noget ekstraordinært via sit talent og sin arbejdsindsats.
Pressemeddelelse: Et historisk stærkt felt til 'Årets unge FRI-rådgiver 2025'
Pressemeddelelse: Et historisk stærkt felt til 'Årets unge FRI-rådgiver 2025'
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, kårer hvert år Årets unge FRI-rådgiver, og torsdag d. 6. marts bliver vinderen afsløret ved FRI’s årsmøde i Industriens Hus. De nominerede er udpeget af deres ledere, mens et dommerpanel bestående af branchens kunder, FRI’s bestyrelse og unge rådgivere har udvalgt de fem finalister. For at blive nomineret til årets pris skal man være rådgivende ingeniør på maks. 35 år, være ansat i en af FRI's medlemsvirksomheder og have udrettet noget ekstraordinært via sit talent og arbejdsindsats. Adm. direktør i FRI, Henrik Garver, fremhæver, at årets felt er historisk stærkt.