Pressekommentar: Løsningerne på klimaudfordringerne findes – men vi skal vælge nu

Klimarådet offentliggjorde onsdag sin nye analyse Danmarks klimamål i 2050 – Scenarier for en langsigtet omstilling til et 100- eller 110-procentsmål, der kort og godt anbefaler, at regeringen og Folketinget reviderer klimaloven, så det danske klimamål for 2050 skærpes.

Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er Erhvervspolitisk Chef Ulrik Ryssel Albertsen enig i klimarådets konklusioner, og ser med forsigtig optimisme på udviklingen, selvom der er et tydeligt behov for politisk handling nu og her. 

Han finder det meget positivt at reduktion til klimaneutralitet og videre til et klimamål på 110 pct. kan nås.

Teknologien spiller med os
- Det er positivt at høre, at reduktion til klimaneutralitet og videre til et klimamål på 110 pct. kan nås.  Og Ikke mindst, at udviklingen nu er så langt, at vi kan se bort fra den berømte hockeystav og bero os på, at vi kan komme 90% af vejen mod målet med metoder, vi allerede kender i dag, siger Ulrik Ryssel Albertsen og uddyber:

- Og det er også betryggende at vide, at der nu er to forskellige spor, vi kan vælge at løse udfordringerne ud fra. Det teknologiske, hvor forbedrede processer og landvindere inden for CCS-teknologi gør det muligt at udlede mindre og opfange mere CO2 direkte – og så omlægningen i vores levevis, det være sig forbrug og eksempelvis landbrugsproduktion. 


Det haster med politisk handling
Ifølge Den erhvervspolitiske chef, så er vi dog bagud, når det angår den konkrete plan for, hvordan vi kommer videre.

- Hvilken af de to veje vi skal gå – eller hvordan de to spor skal kombineres, er i sidste ende en politisk beslutning, men det står klart, at vi har brug for at sætte kursen allerede nu. 

Ulrik Ryssel Albertsen efterlyser også, på linje med klimarådet, en langsigtet strategi for arealanvendelsen i Danmark.

- Der er kamp om arealerne til at fra drikkevandsindvinding, fødevareproduktion vedvarende energiproduktion til klimatilpasning, skovrejsning og byudvikling. I øjeblikket præges beslutninger om arealanvendelse af suboptimering. Og det skal vi til livs. For vi er nødt til at have en meget mere strategisk tilgang til anvendelse af vores arealer, så vi fx for placeret VE produktion og PtX, hvor der er en vandressource. Og så er det også nødvendigt at vi tænker i at anvende vores arealer til mere end en enkelt ting. Ellers løber vi simpelthen tør for plads. Så vi har i den grad brug for en national og langsigtet strategi for vores arealanvendelse. Og den haster også, afslutter han.

 

Læs klimarådets rapport her

Læs Klimarådets rapport her

Pressekommentar: Fortsat stigning i kvote 2-ansøgere mod STEM-uddannelserne glæder FRI
Pressekommentar: Fortsat stigning i kvote 2-ansøgere mod STEM-uddannelserne glæder FRI
Lørdag d. 15. marts blev tallene for kvote 2-ansøgere til de videregående uddannelser offentliggjort. 56.675 ansøgere har søgt ind via kvote 2, hvilket er en stigning på fire procent i forhold til sidste år. Kigger man isoleret på søgningen mod civilingeniøruddannelsen, er der sket en stigning på 11 procent sammenlignet med sidste år.
FRI Pressemeddelelse: Prestigefyldt ingeniør- og rådgiverpris går til ung landskabsarkitekt
FRI Pressemeddelelse: Prestigefyldt ingeniør- og rådgiverpris går til ung landskabsarkitekt
Christina Maria Jørgensen vinder prisen Årets Unge FRI-rådgiver 2025 foran et skarpt felt af deltagere. På Årsmødet efter den netop afholdte generalforsamling i Foreningen af Rådgivende ingeniører, FRI, var et af højdepunkterne kåringen af ’Årets unge FRI Rådgiver’ 2025. Hvert år siden 2009 har FRI hædret en rådgiver på max 35 år, der er ansat i en af foreningens medlemsvirksomheder, og som har udrettet noget ekstraordinært via sit talent og sin arbejdsindsats.
Pressemeddelelse: Et historisk stærkt felt til 'Årets unge FRI-rådgiver 2025'
Pressemeddelelse: Et historisk stærkt felt til 'Årets unge FRI-rådgiver 2025'
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, kårer hvert år Årets unge FRI-rådgiver, og torsdag d. 6. marts bliver vinderen afsløret ved FRI’s årsmøde i Industriens Hus. De nominerede er udpeget af deres ledere, mens et dommerpanel bestående af branchens kunder, FRI’s bestyrelse og unge rådgivere har udvalgt de fem finalister. For at blive nomineret til årets pris skal man være rådgivende ingeniør på maks. 35 år, være ansat i en af FRI's medlemsvirksomheder og have udrettet noget ekstraordinært via sit talent og arbejdsindsats. Adm. direktør i FRI, Henrik Garver, fremhæver, at årets felt er historisk stærkt.