Pressekommentar: Regeringens nødplan for at nå 2025-målene er for snæver

Onsdag den 16. august genåbnede klimaforhandlingerne, der skal sikre, at Danmark når sit klimamål for 2025. Et mål som regeringen blandt andet vil nå ved at bruge mere biobrændstof.

Løsningen har ført til kritik fra flere eksperter og organisationer, og i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI er adm. direktør Henrik Garver heller ikke imponeret over regeringens plan for 2025-målene:

- Det er positivt, at regeringen i dag har påbegyndt klimaforhandlingerne. Det er et vigtigt stykke arbejde, som vi ser frem til at følge. Men vi må, som andre organisationer, stille os kritiske overfor planen om at nå 2025-målene ved at benytte mere biobrændstof. Der er flere måder at nå 2025-målene på, men dette er ikke det rigtige sted at begynde, siger han og uddyber:

- Vi står i en situation, hvor både vores klima og landbrugsareal er presset. Derfor er det ikke optimalt at bruge arealer, som er bedre udnyttet andetsteds, til at producere biomasse til biobrændstoffer. Desuden er biobrændstof ikke, på globalt plan, en god løsning for klimaet, selvom det på papiret kan bidrage til at mindske de danske udledninger. Det ved vi fra blandt andet Klimarådets beregninger.
CO2-udledning anerkender desværre ikke landegrænser og Danmark bør tænke i løsninger, der reelt bidrager til den grønne omstilling og CO2e-reduktioner. Vi er derfor glade for at se, at Klimaministeren vil tage punktet med til forhandling og vurdere det op imod de øvrige partiers indkomne forslag.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører arbejder for, at den grønne omstilling i Danmark foretages på et velfunderet teknisk og samfundsøkonomisk grundlag, så vi bedst muligt kan nå i mål – ikke kun med 2025-målene men også med 2030-målene. Og måske accelerere 2050 målene, som vi ser det ske i flere af vores nordiske nabolande.



Læs flere pressemeddelelser

Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Den nye tillægsaftale til universitetsreformen, der grundlæggende forandrer kandidatuddannelserne i Danmark, indeholder en række forbedringer omkring erhvervskandidatuddannelser, så reformen nu bliver et reelt fundament for at styrke uddannelserne inden for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, Mathematics).