Pressekommentar: Samtænkt arealanvendelse er et skridt i den rigtige retning

Den 23. april landede Klimarådets nye rapport, der undersøger mulighederne for anvendelse af Danmarks arealer, og der er mange hensyn at skele til, når Danmarks begrænsede areals fremtid skal planlægges.

Energi- og klimapolitisk chef i FRI, Frederikke Vorborg, ser positivt på, at analysen kommer netop nu:

- For det første er jeg rigtig tilfreds med, at Klimarådet tager hul på denne her drøftelse om prioriteringen af vores areal. Det kommer til at være fuldstændig afgørende for vores fremtidige samfund og klima, hvordan vi agerer og prioriterer nu, forklarer hun.

I analysen påpeger Klimarådet blandt andet, at der kan opnås betydelige klimagevinster ved at tilrettelægge arealanvendelsen med biodiversitet og vandmiljø for øje. Og der er også en række andre interessante punkter i analysen, mener Frederikke Vorborg:

- Jeg bider særligt mærke i analysens fokus på synergieffekter. I FRI mener vi, at man i langt højere grad bør have fokus på, hvordan vi kan samtænke vores forskellige sektorer og behov, siger hun og fortsætter:

- Derfor er jeg helt enig i Klimarådets anbefaling om, at indsatsen kræver en samlet regulering, så mulige synergier udnyttes på den mest effektive måde. Det skal ske gennem en langsigtet plan.

Klimarådet opstiller i analysen forskellige scenarier for, hvordan de bedste effekter kan opnås med færrest mulige omkostninger. Her går FRI ind for de mest ambitiøse scenarier, hvor man får flest mulige store sammenhængende arealer uden produktion til gavn for biodiversitet og vandmiljø. Ifølge Frederikke Vorborg kunne man dog godt nå endnu længere ud:

- En samlet plan for arealanvendelse bør have biodiversitet, klima og vand som styrepind, mens den samtidig forholder sig til fremtidens urbanisering og byudvikling i sammenhæng med udviklingen i vores landdistrikter. Det er langt fra enkelt, men hvis vi ikke samtænker sektorerne, kan vi ende med de forkerte løsninger, der modarbejder hinanden.

 

Link til analysen findes her

Læs flere pressemeddelelser

Pressemeddelelse: Danske rådgivere oplever et vækstlag i vækst
Pressemeddelelse: Danske rådgivere oplever et vækstlag i vækst
For femte år i træk oplever FRI's danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder vækst i antallet af medarbejdere. Men hvor det i tidligere år især har været de største virksomheder i branchen, der oplevede den mest markante fremgang, er det i år i vækstlaget af de næststørste virksomheder, vi ser den største udvikling. Det viser helt nye tal fra FRI’s seneste medarbejderstatistik.
FRI Pressekommentar: Aftale om ungdomsuddannelser efterlader bekymring og store spørgsmål
FRI Pressekommentar: Aftale om ungdomsuddannelser efterlader bekymring og store spørgsmål
Regeringen har, sammen med SF og DF, landet en aftale om en ny gymnasiereform, der blandt andet sløjfer HF og kommunernes 10. klasser, hæver karakterkravet til det almene gymnasium og indfører en helt ny toårig praktisk ungdomsuddannelse, EPX. I Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, bliver aftalen modtaget med blandede følelser af Erhvervspolitisk chef, Ulrik Ryssel Albertsen
Pressemeddelelse: Ny branchevejledning for Jordhåndtering
Pressemeddelelse: Ny branchevejledning for Jordhåndtering
FRI ønsker at øge fokus på, hvordan vi i Danmark arbejder med jordhåndtering. Vi ønsker også at forbedre måden, vi gør det på. Derfor har FRI udarbejdet et udkast til en ny branchevejledning for jordhåndteringsområdet. Vejledningen er udviklet med henblik på at sikre en ensartet og høj kvalitet i håndteringen af jord i forbindelse med bygge- og anlægsprojekter.
Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Den nye tillægsaftale til universitetsreformen, der grundlæggende forandrer kandidatuddannelserne i Danmark, indeholder en række forbedringer omkring erhvervskandidatuddannelser, så reformen nu bliver et reelt fundament for at styrke uddannelserne inden for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, Mathematics).