Pressemeddelelse: Fem danske ingeniører i spil til fornem europæisk pris

Fem unge danske rådgivere er indstillet den europæiske pris ’EFCA Future Leaders of the Year’, der uddeles ved en ceremoni i Rom onsdag den 31. maj.

Den europæiske organisation for rådgivende ingeniørvirksomheder, EFCA, kårer hvert år The European Future Leader of the Year. Prisen går til en rådgiver på max 35 år, som dommerkomiteen vurderer, har en ambition om at blive førende i branchen og som allerede har bidraget signifikant til mindst ét projekt Inden for deres ekspertiseområde eller som leder.

Det kunne eksempelvis være ved at have udviklet et nyt design, og/eller have stået i spidsen for bæredygtige eller omkostningsbesparende løsninger inden for et projekt.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører FRI, har indstillet fem af de stærkeste talenter fra de danske rådgivende ingeniørvirksomheder til prisen.

Historisk stærkt felt

Den europæiske konkurrence har altid et særdeles stærkt felt, men vi har bragt fem top-talenter i spil fra FRI-virksomhederne, så vi går efter at få flere top-placeringer. Det spændene er så, om det også rækker til førstepladsen, men selv en top-tre placering vil være en virkelig stor cadeau til talentarbejdet i FRI-virksomhederne, fortæller administrerende direktør i FRI, Henrik Garver:

Han uddyber yderligere:

- Vi lever i, hvad der bedst beskrives som en brydningstid. Verdensøkonomien, forsyningskæderne og ikke mindst krigen i Ukraine er alle faktorer, der sætter sine spor på markedet og dermed har påvirket arbejdsformen på mange projekter. Det stiller i endnu højere grad krav til, at de rådgivende ingeniører leverer på både faglighed og agilitet, når de arbejder på komplekse opgaver, hvor spillereglerne hele tiden ændres. Siger han og tilføjer:

- Heldigvis står vi med en historisk mængde unge talenter i disse år. De kandidater, vi har indstillet til EFCA Future Leader of the Year her i 2023, har alle, i en ung alder, opnået virkeligt flotte professionelle resultater og efterladt tilfredse kunder. Og de repræsenterer den rådgivende ingeniørbranche som vi kender den når den er allerbedst, siger Henrik Garver og fortsætter:

- De indstillede projekter viser bredden i de opgaver, som branchens virksomheder arbejder med: Komplicerede byggeprojekter med ekstremt høje kvalitetskrav. Gennemtænkte infrastrukturløsninger, hvor der er allermest brug for dem; udvikling af systemer til rensning af vores drikkevand og forbedring af vores indeklima - og avancerede digitale løsningsmodeller til brug i byggeriet. Niveauet er tårnhøjt, og det er fem virkelige talenter, der kandiderer til prisen i år.


Tog, miljø og digitale teknologier


De fem indstillede kandidater, der også var finalisterne i FRI’s egen interne konkurrence ’Årets Unge FRI-rådgiver, der blev afholdt i marts er:

  1. Mads Holten Rasmussen er 34 år gammen og ansat som udviklingschef hos NIRAS i Allerød. Mads kombinerer sin viden som HVAC-ingeniør med sin Ph.D inden for linked data til at udnytte potentialet i digitale teknologier, ift. rådgivende ingeniørvirksomheder og byggeriet generelt. Han er blandt andet nomineret på baggrund af sit arbejde med BART (Byggeriets Automatiske Regeltjek).
  2. Camilla Tang er 32 år gammel og ansat som specialist indenfor avanceret vandbehandling og vandkemi hos NIRAS i Allerød. Camilla bruger sin ekspertise og sin forskning som Erhvervs PhD til at hjælpe forsyningsselskaber med at undgå kemikalier i vores drikkevand. Hun er blandt andet nomineret på baggrund af sit arbejde på HOFOR-vandværket ’Værket ved Søndersø’, hvor hun har udviklet en metode til at beregne kalkudfældningspotentialet i vand.
  3. Jyothsna Amrith er 34 år gammel og er ansat som projektleder inden for Spor og Anlæg i Atkins i København. Jyothsna har været ansvarlig for en række jernbane, letbane og metro projekter spredt over hele verdenen. Hun er blandt andet nomineret på baggrund af sit arbejde med udbygningen af Bybanen i Bergen og Jakarta Mass Rapid Transit i Jakarta, Indonesien.
  4. Kasper Bach Johannsen er 33 år gammel og ansat som specialist og projektleder indenfor Energidesign, Bæredygtighed & Indeklima hos MOE i Aarhus. Kasper har bidraget til udvikling af branchestandarderne for sundt byggeri, der ligger bag ’DGNB Hjerte’-udmærkelsen. Han er blandt andet nomineret for sit arbejde med Realdania-forsøgsprojektet ’Sunde Boliger Renovering’.
  5. Michelle Kühl er 30 år gammel og er ansat som projektleder i COWI i Lyngby. Michelle har haft styring med essentielle aspekter af en række store, internationale infrastrukturprojekter. Hun er blandt andet nomineret på baggrund af sit arbejde på projekterne Fornebubanen i Norge og Çanakkale Bridge i Tyrkiet.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at samtlige finalister har et kæmpe potentiale. Ikke bare for at gøre en forskel for deres virksomheder og for branchen – men for at gøre en forskel for den grønne omstilling og dermed i sidste ende for den verden vi lever i. Det er top-talenter, ikke blot i Danmark, men også i en europæisk sammenligning, slutter Henrik Garver.

Du kan læse mere om konkurrencen EFCA Future Leaders of the Year her

Læs flere pressemeddelelser

Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Pressekommentar: Ny tillægsaftale er en klar forbedring af universitetsreformen
Den nye tillægsaftale til universitetsreformen, der grundlæggende forandrer kandidatuddannelserne i Danmark, indeholder en række forbedringer omkring erhvervskandidatuddannelser, så reformen nu bliver et reelt fundament for at styrke uddannelserne inden for STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, Mathematics).