Daniel Fester Henningsen er 28 år og en af de fem nominerede til at blive årets unge FRI Rådgiver i 2020.
Daniel er civilinstruktør med speciale i bygningskonstruktioner hos AFM Rådgivende Ingeniører og er nomineret for udvikling af et program til beregning af fiberdosering i terrændæk.
Derfor er Daniel nomineret:
Daniel har formået først at udvikle interne regnearksprogrammer til beregning af den fornødne polypropylen fiberdosering i terrændæk og fundamenter. Daniel har igennem processen med den tekniske udvikling udvist klare evner til at få skabt lydhørhed blandt specialister inden for sit felt og demonstrerede allerede indledningsvis i processen stor faglighed. Daniel har siden hen udviklet programmerne til internationalt tilgængelige, online licensprogrammer. Daniels potentiale til at blive et teknisk fyrtårn i virksomheden er åbenlyst, og han besidder i kraft af sine analytiske evner stort potentiale som teknisk ledende inden for sit felt.
Henrik Garver, adm. direktør for FRI og medlem af dommerkomitéen, udtaler:
”Daniel er et stærkt eksempel på, hvordan en ung rådgiver fra en mindre FRI-virksomhed kan skabe banebrydende resultater. Det, at Daniel har udviklet programmer, der gør det let at beregne fiberdosering til betonfundamenter med det resultat, at CO2-aftrykket kan reduceres med op til 93%, er virkelig innovativt. Og det, at han får mulighed for at gribe den opgave, viser, hvordan der er plads til at nytænke løsninger og præge den verden, vi lever i, som ung medarbejder i en FRI-virksomhed. For det, der jo er ekstra imponerende, er, at værktøjerne, som Daniel har udviklet, nu er tilgængelige for alle, og at de også udbredes internationalt.”
Projektet: Udvikling af programmer til beregning af fiberdosering i terrændæk og fundamenter
Daniel har udarbejdet et regnearksprogram til beregning af den fornødne fiberdosering til bæring af diverse laster. Processen har primært været at få samlet, koordineret og verificeret komplekse og tekniske teorier i et brugbart og tilgængeligt interface. Med så få input som muligt, har Daniel udviklet programmer, der undersøger og verificerer bæreevnen af de pågældende konstruktionstyper ud fra alle laster, snitkræfter, og scenarier. Desuden autogenereres dokumentationen, som tydeligt illustrerer inputparametrene, forudsætningerne, og beregningerne. Dertil er ideen at skabe en åbenlys og operationel brugerflade, som gør det nemmere at beskrive den mulige anvendelse af polypropylenfibrene, samt at anvende polypropylenfibrene korrekt.
Anders Fabricius Møller, adm. direktør i AFM Rådgivende Ingeniører vurderer:
”Daniel har på kort tid vist at kunne implementere høj teknisk faglighed til brugbare værktøjer. Vi har i virksomheden forsøgt at danne et internt miljø beskrevet som ’kreativ inkompetence’. Daniel har straks, i kraft af kreativitet, påtaget sig at udvide sin kompetence, og med sin faglige indsigt og analytiske evner formået at danne og bruge det internationale netværk i Belgien, Storbritannien, Skandinavien og Baltikum til at udvikle operationelle programmer fra traditionelle regneark til online og offentligt tilgængelige programmer til beregning af diverse betonkonstruktioner med fiberarmering.
I dag sidder han også i normudvalget for betonkonstruktioner for at forsøge at implementere beregningsmetoderne i Eurocode 2 og udbrede anvendelsen af den miljørigtige polypropylen fiberarmering.
Daniel har tilmed initieret, at producenten og distributøren har fået udarbejdet cradle-to-cradle- og EPD-rapporterer, som dokumenterer, at der for alle dele af processen er en økonomisk og miljømæssig fordel i anvendelsen af programmerne og anvendelsen af polypropylen fiberarmeret beton.”
Daniel Fester Henningsen supplerer:
”Jeg er utroligt beæret og glad over at være blevet indstillet og efterfølgende nomineret som Årets unge FRI Rådgiver 2020, især for et projekt som jeg ikke alene brænder for, men som også er en ekstrem grøn løsning.”
FRI udsender de kommende uger uddybende omtaler af de fem finalister, og deres projekter, i konkurrencen om at blive Årets unge FRI-rådgiver 2020. Kåringen af vinderen finder sted torsdag den 5. marts 2020.
Fakta om Årets unge FRI Rådgiver 2020
I år er det 12. år i træk, at FRI afholder konkurrencen Årets unge FRI Rådgiver. Dommerkomiteen fokuserer på tre hovedkriterier. For det første, den unge rådgivers resultater og position i forhold til sin alder. For det andet kvaliteten af kandidatens ekstraordinære tekniske/faglige kunnen, eksempelvis gennem løsninger, som tilgodeser miljø, innovation, bæredygtighed eller energiforbrug. Endelig er kundens vurdering af rådgiverens arbejde et vigtig parameter – gode rådgivere skaber gode projekter, der giver tilfredse kunder.
FRI indstiller op til fem af de bedste unge FRI-rådgivere til den europæiske konkurrence European Future Leader Award. De indstillede FRI-rådgivere får betalt rejse og ophold til EFCA-konferencen 2020 i Istanbul, hvor vinderen af EFCA-konkurrencen blive kåret. Den danske vinder bliver derudover indstillet til at deltage i FIDIC Future Leaders Management Certificate (FLMC) programmet.
Kontakt
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI: Adm. direktør Henrik Garver 3525 3742 eller hg@frinet.dk
Pressefotos findes her /pressefotos
___________
Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er brancheforening for rådgiver- og ingeniørvirksomheder.
FRI står for uafhængig rådgivning. FRI står for bæredygtig udvikling. FRI har videnbaserede meninger om samfundsudviklingen.